Vaříme s Márou

Marek Přitasil, , 7. vydání

Ahoj pisálci. Dnes jsem si pro vás připravil recept, který by měl podle mě znát každý z vás. Naučím vás totiž uklohnit článek s dobrou čteností za minimální náklady.

Potřebujeme (ne nutně): 100 g telecího nápadu, trochu obrázků, osudí s odkazy.

Postup: Jako základní ingredienci použijeme telecí nápad, stačí trocha, třeba 100 gramů. Na druhu ani tak nezáleží, já preferuji „X věcí, proč sou devadesátky fajn“, ale k zahození není ani „X věcí, které musí znát každý postelový milovník“ apod. Zkušenější pisálci si mohou troufnout i na tužší kousky, napřiklad „Y filmů, po kterých vám zbyde jen jedno varle“.

Telecí nápad nejprve důkladně proklepneme, abychom se ujistili že není ani tlustý, ani tenký, no zkrátka měl by bejt tak akorát. Hlavně si pamatujte, že šetříme. Pokud by byl nápad moc velký, nebojte se uschovat si část na horší časy. Opracovaný nápad rozdělíme ideálně na 7–10 kousků, zhruba stejně velkejch. Části by měly bejt libový, aby je čtenář lehce strávil. Tužší, prorostlejší kousky odřežeme a hodíme novinářům.

Pokud máme nápad naporcovaný, předpřipravíme si troubu… Kecám, kašlem na přípravy, důležitá je rychlost. Takže vytáhneme pánev a rovnou do ní kousky nápadu hodíme. Nyní dokořeníme podle demografie čtenářů (rozuměj demence). Přidáme několik obrázků (nebojme se těch velkejch, článek pak příjemně zasytí, ale když nemáme velký, tak dáme malý, a když nemáme malý, tak tam nedáme nic, von se čtenář neposere), posypeme špetkou nepotřebnejch informací, no a zakápnem to trochou odkazů. Všechno důkladně promícháme a na pánvi necháme asi 15 minut restovat. Poté publikujeme nejlépe ještě horké. Kdo má rád uleželejší věci, může nechat článek pár dní zrát v editorově kanceláři.

Tak a to by bylo všechno, mí milí pisálci. Vrhňete se do klohnění, čtenost zaručena. A já se nemohu rozloučit jinak, než prvním přikazáním internetových pisálků: Serme na kvalitu, čtenář je přece idiot!


Další články v Postilionu